Om Solberga 1:195

Solberga 1:195 är en liten idyll på mitten av Öland belägen vid Köpingsvik i ett naturskönt område. Norr om tomterna går den gamla banvallen från den tidigare Ölandsjärnvägen mellan Böda och Näsby. På tomterna i väster finns en historisk stenmur och i öster en äldre kvarn.

Köpingsvik

Köpingsvik är en populär badort med många besökare och stora campingplatser. Här finns det en åretruntöppen livsmedelsbutik och ett populärt fik. Längs stranden finns en vackert belägen strandpromenad som sträcker sig mellan Borgholm i väster och Lundegård i nordost. Köpingsvik erbjuder dessutom nöjen så som minigolf eller träning längs strandpromenaden samt padel på flera platser.

Bad & Strand

Öland har ett 50-tal badplatser och flera utav dem är belägna i Köpingsvik. Här hittar du den fina vita sanden och den långa bryggan som sträcker sig ut i Kalmarsund. I anslutning till badstranden finns flera campingar och restauranger sommartid.

Restauranger

I Köpingsvik finns det flera restauranger sommartid. Inte nog med det så är det endast 4 km till Borgholm där det finns ett stort utbud på restauranger som har åretruntöppet.